Perkütan Hidrotomi

Perkütan Hidrotomi nedir?

Perkütan Hidrotomi nedir?

İnsan bedeni kendini yenileme yeteneğine sahiptir. Hücre yada doku yaşlanması karşımıza çıktığında çoğu zaman dolaşım yetersizliği sebebiyle yeterli malzemelerin dokuya ulaştırılamaması sonucu olduğunu görürüz. Kıkırdak dokularında da kan damarı bulunmaz. Kendini yenilemeye çalışan dizeklemi kıkırdağı bulabildiği malzeme yanı başındaki kemik olduğu için kendini kireçle doldurmak zorunda kalır.

Eğer ihtiyaç duyduğu malzemeleri ( mineraller,vitaminler amino asitler ) ulaştırabilirsek tekrar eski haline gelebilir. Bu bakış açısı ile yapılan denemelerde bulunan bu yöntemle eklem yapısına vekıkırdağa zarar vermeden eklem çevresinde yapı taşlarının bulunmasını sağlamak için bir kese oluşturup doğru maddeleri doğru sırayla uygun teknikle kıkırdağa ulaştırmayı başarmıştır.

Yani;
doğru maddeler
doğru sırayla
doğru teknikle
doğru yere
doğru miktarda
doğru zaman aralıklarıyla ulaştırılır.

Ve mucizevi bir şekilde hastanın kireçlemesi geriler. Yeniden kıkırdak oluşur. Örneğin hastanın diz ağrıları ilk seanstan hemen sonra çok hafifler. Diz protezi ameliyatı gibi ağır bir riskten kurtulunmuş olur.Perkütan Hidrotomi, optimal verim ve güvenlik koşullarında(yüksek seyreltmeler ve küçük dozlar) geleneksel ilaçların allopatik süreçlerini kullanır ve lokal uygulamalarıyla ilaç yan etkilerini azaltır.Ayrıca , hastalığın gerçek nedenlerini hücresel planda (hidrasyon, mikrobeslenme, detoksifikasyon, rejenerasyon) da tedavi etmeyi mümkün kılmaktadır.

Ne gibi durumlarda işe yarar?

Öncelikle eskimiş, yıpranmış, kireçlenmiş kıkırdak sorunlarının olduğu her yerde kullanılır.Diz ağrılarında etkilidir.Diz eklemindeki dejeneratif tüm durumlarda ( artroz, kireçlenme,spor yaralanması, menisküs yırtılması). Bel ve boyun fıtıklarında da etkilidir. Bel ağrıları (bel fıtığı, kireçlenme, operasyon sonrası) Boyun ağrıları (boyun fıtığı, kireçlenme, operasyon sonrası)Sırt ağrıları (düzleşme, çökme, kireçlenme, operasyon sonrası) Siyatik, nevralji, servikalji, dorsalji, lumbalji(lumbago),diskopati, Kifoz, Lordoz, Skolyoz, Boyun Düzleşmesi, Sırt Çökmesi, Bel Çökmesi Romatizmal Hastalıklar, Ankilozan Spondilit, Romatoid Artrit, Osteo Artrit Topuk dikeni Karpal Tünel Sendromu. Ayak bileği, el bileği burkulmaları sonrası geçmeyen ağrılar. Pubis Sendromu ( Osteitis Pubis ). Migren.Benzer şekilde tüm bölgesel kas, kemik, kıkırdak, tendon harabiyetine bağlı durumlarda kullanılır. Tüm omurga boyunca hem her omurun etrafındaki kıkırdak yıpranması ve buna bağlı kireçlenmede etkilidir.

0 Yorum: “Perkütan Hidrotomi nedir?”

Bir yorum yada yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Perkütan Hidrotomi